Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tipsa oss!

Tipsa Aftonbladet och bli en del av vårt nyhetsarbete.

Om vi använder ditt tips kan vi komma att kontakta dig för mer information. Vi belönar nyhetstips som leder till publicering.

 

Skicka ditt tips till tipsa@aftonbladet.se


1. Skriv in ditt tips här

2. Bifoga bilder eller video

Tryck på "Bifoga filer" nedan för att bifoga foton eller filmer till ditt tips.

  3. Fyll i dina personuppgifter

  Secure Drop

  Har du extra känslig information att lämna? Är du orolig för att uppgifterna ska kunna spåras till dig? Genom den krypterade visselblåsartjänsten Secure Drop kan du på ett extra säkert sätt skicka tips till Aftonbladet.

   

  Läs mer och tipsa via Secure Drop

  Om Tipsa!

  På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar.
  Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar. Följ länken för information om hur du aktiverar push-tjänsten.

  Vad händer med mitt tips?

  Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat.

  När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.

   

  Hur skyddas mina uppgifter?

  Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade.

  Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

  Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.

   

  Får jag ersättning?

  Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

  Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

  Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

  När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

  När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.

   

  Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?

  Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.

   

  Våra appar

  Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

  När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

  Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar - från där det händer, när det händer.

  Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.

   

  Bra att tänka på

  En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

   

  En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.

   

  Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.

   

  Utomlands

  Om du befinner dig utomlands kan datatrafik via mobilnätet bli dyrt. Om du är uppkopplad via wifi, tar du emot och skickar information utan extra kostnad.

  Kontakt
  Du når alltid Aftonbladets redaktion direkt via nyhetsappen och Tipsa! Men du kan naturligtvis också ta kontakt med oss på flera sätt.
  Mejl: tipsa@aftonbladet.se
  SMS/MMS: 71000
  Tipstelefon: 08 411 11 11
  På webben: http://www.aftonbladet.se/tipsa/